• Fertő tó

    ferto-to-neusiedler-see
2020.01.19.

A Fertő tónál lesz a természetfilmes Oscar-díj átadója

Az amerikai Wyoming államban található Jackson Hole-ban több mint negyedszázada alapított JACKSON WILD SUMMIT filmfesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy a környezetvédelem fontossága miatt, az eredetileg kétévente megrendezett filmes seregszemlét ezután évente rendezik meg.

jackson-wild-summit

Huszonnyolc éves történelme alatt a természetfilmes Oscar-díjat jegyző fesztivál először hagyja el az Egyesült Államokat és új helyszínként Európát választva, egyenesen a Fertő tóhoz jön – a tó osztrák, burgenlandi oldalára – adta hírül az ORF.

jackson-wild-summit-austria

Az ötnapos, Neusiedler See – Seewinkel Nemzeti Parkban (Fertő-Fertőzúg Nemzeti Park) UNESCO világörökségi területen tartandó rendezvény keretében workshopokat és különböző programokat szerveznek majd 2020. szeptember 28. és október 2. között.

Nagyjából 30 országból 500 résztvevő érkezik, köztük nemzetközileg elismert szakértők a tudomány, a kutatás, a környezetvédelem, a gazdaság, a sajtó és a természetfilmek területéről, hogy a bolygó kritikus problémáiról folytassanak eszmecserét. Az esemény szakmai fókuszpontja a biodiverzitás lesz.

jackson-wild-summit-austria
jackson-wild-summit-austria
jackson-wild-summit-austria

Az ötnapos, elsősorban Frauenkirchenben és Pamhagenben tartandó rendezvény csúcspontját azonban a „természetfilmek Oscar-díjának” átadása jelenti majd.

Harminc kategóriában szerepelnek vélhetően kiváló filmek, melyeknek az a küldetésük, hogy segítsék a körülöttünk lévő világ megértését, és ösztönözzék a természetvédelem iránti elkötelezettséget.

A képek forrása a szervezők oldalán megtekinthető videó.