• panatour-turák

Kerékpáros természeti élménytúrák a Dunától a Muráig – natúr-és nemzeti parkokon át

Ausztria és Magyarország határterületein természeti kincsekben és kulturális látnivalókban gazdag, sokszínű régiók húzódnak, melyekre egy jól kitalált, élményekkel teli kerékpáros- és vízi túraútvonalat fűztek fel.

Ezek a PaNaTOUR túrák.

Minden túrának megvan a maga sava-borsa, a PaNaTOUR túráknak a természeti látnivalók. Azaz, hogy a kaland, a mozgás és az együttlét öröme mellett a természet különös világát mutassák meg bicajozás és evezés közben.

A túrákkal például olyan különösen védett, ember által érintetlen, egykor vasfüggöny által elzárt vidéken járhat az ember, ahová magától sosem jutna el, olyan növényeket ismerhet meg, melyekről még életében nem hallott, olyan madarakat figyelhet meg, melyeket sehol máshol, és olyan, a világon is egyedülálló vidéken járhat, ahol ötféle tájat is lát egyszerre.

A PaNaTOUR túrák osztrák és magyar területen, natúr- és nemzeti parkokon át vezetnek végig a vadregényes Szigetköztől a Fertő tó vidéki világörökségi kultúrtájon, Burgenland váras, dimbes-dombos natúrparkjain, a szeres Őrségen át a Balaton-felvidékig, érintve az összes folyót a Dunától a Muráig, melyre egyáltalán vízijárművet rá lehet tenni.

A túrákhoz szükséges infrastruktúrát (hogy legyen hol aludni és étkezni), illetve a szakmai hátteret és a túravezetőket az osztrák és magyar natúr-és nemzeti parkok adják, ők a programgazdák is.

A teljes PaNaTOUR kerékpáros élménytúra egészében egy 7 napos program, de egynapos szakaszokra is bontható és bármelyik korosztály számára kényelmesen, akár e-bike-kal végig tekerhető.