• panatour-turák

Kerékpáros természeti élménytúrák a Dunától a Muráig – natúr-és nemzeti parkokon át

Ausztria és Magyarország határterületein természeti kincsekben és kulturális látnivalókban gazdag, sokszínű régiók húzódnak, melyekre egy jól kitalált, élményekkel teli kerékpáros- és vízi túraútvonalat fűztek fel. 

Ezek a PaNaTOUR túrák.

Minden túrának megvan a maga sava-borsa, a PaNaTOUR túráknak elsősorban a természeti látnivalók. Azaz, hogy a kaland, a mozgás és az együttlét öröme mellett a természet különös világát mutassák meg bicajozás és evezés közben.

A túrákkal például olyan különösen védett, ember által érintetlen, egykor vasfüggöny által elzárt vidéken járhat az ember, ahová magától sosem jutna el, olyan növényeket ismerhet meg, melyekről még életében nem hallott, olyan madarakat figyelhet meg, melyeket sehol máshol, és olyan, a világon is egyedülálló vidéken járhat, ahol ötféle tájat is lát egyszerre.

A PaNaTOUR túrák osztrák és magyar területen, natúr- és nemzeti parkokon át vezetnek végig a vadregényes Szigetköztől a Fertő tó vidéki világörökségi kultúrtájon, Burgenland váras, dimbes-dombos natúrparkjain, a szeres Őrségen át a Muráig és hármashatárig.

A teljes PaNaTOUR kerékpáros élménytúra egészében egy 7 napos program, de napi szakaszokra is bontható.