• uszoda-sopron

2021.02.03.

Kora nyárra már biztosan lesz új uszodája Sopronnak

Ha minden a tervek szerint halad, akkor májusban Sopron megkaphatja az új uszodáját, amely a több mint százéves uszoda helyén épül a Lővérekben.

A korábbi Lővér Fürdő – Csik Ferenc Uszoda helyén épülő 11.600 négyzetméter alapterületű, többfunkciós fürdő- és uszodakomplexum építése lassan közelít a befejezéshez, már a medencéket burkolják.

uszoda-sopron
uszoda-sopron

   Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Sopron egyik legszebb részén, a Lővérekben 1911-ben nyitották meg az egykori Erdei Forrásfürdőt, ekkor még a terméskőből készült medence vizét a közeli Deák-kúti forrás vizével töltögették fel. Később az uszoda a Lővér fürdő nevet kapta, második medencéjét 1966-ban építették meg. Nem sokra rá, 1975-ban nagy lakossági összefogással egy fedett uszoda épült. 2004-ben az uszoda felvette Csik Ferenc úszó, 1936-os olimpiai bajnok nevét, aki tragikus körülmények között Sopronban lelte halálát a várost ért egyik utolsó bombatámadás során 1945-ben.

uszoda-sopron
uszoda-sopron

   Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A most épülő új uszodában nem csak a versenysport és a tömegsport kap helyet, hanem a városba látogatók számára is lesznek lehetőségek, lesz például jacuzzi, szauna, gőzkabin és welness.

uszoda-sopron

   Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

A medencék egy közös, üvegfalakon keresztül természetes fénnyel megvilágított térben, egymás után lesznek megtalálhatóak.

uszoda-sopron
uszoda-sopron

   Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Ami a paramétereket illeti: épült egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, úszó- és vízilabda-sportesemények megrendezésére is alkalmas medence, egy 25 x 25 méteres bemelegítő-medence, két tanmedence, egy jakuzzi és egy melegvizes merülőmedence is.

Az előcsarnokot két szinttel építették ki: így a lelátókat könnyen el tudja érni a közönség. A lelátón 1230 fő foglalhat majd helyet.