• becs-fiakker-elmenynektek

Kultúrfiakker indul Bécsben

Akik júliusban, augusztusban vagy szeptemberben Bécsbe látogatnak, kipróbálhatják a legújabb programot, amit három téma köré szőttek a szervezők: Bécs, művészet és lovak. Az élményhez természetesen érdemes jól beszélni a nyelvet és kell hozzá 120 euró. 

Az új bécsi ötletről Bécs város külképviseleti irodája adott hírt, nézzük a részleteket.

A krimi, zene és irodalom témában szervezett lovaskocsis utak célja Bécs új perspektívából
való felfedezése.
Júliusban, augusztusban a “Kultúrfiáker” keretében elegáns hintókon különböző előadásokat lehet meghallgatni, helyi művészekkel. Minden fogat az adott témához kapcsolódó épületek, helyszínek előtt halad el, a programokhoz pedig egy lovakkal kapcsolatos rövid előadás is tartozik.

Péntek délutánonként a “Mondafiákerrel” lehetőség nyílik a helyi legendákat megismerni, bábelőadás és történetmesélés formájában, az “Irodalmi Fiákeren” pedig régi bécsi történeteket és verseket hallgathatunk. Akik inkább valami borzongatóbbra vágynak, felszállhatnak a “Krimifiákerre“, ahol bepillantást nyerhetnek a bécsi jogrendszerbe és a város bűnelkövetői múltjába, miközben híres tetthelyek mellett kocsikáznak el.

Természetesen a “Beethoven-Fiáker” sem maradhat ki a sorból. A híres zeneszerző 250. születésnapja alkalmából elhangzik majd számos anekdota, feltűnnek a művészhez kapcsolódó helyszínek, az utat pedig egy különböző dalokból álló élő koncert zárja.

A lovaskocsis utak ára 120-320 euró között van, az időtartam témától függően 30-120 perc.

(Fotónk illusztráció, 2019-ben készítettük Bécsben.)