• mitrasz-vendeglo-fertorakos

Mithrász Vendéglő – Fertőrákos

A klasszikus házias ételeket kínáló vendéglő a Fertőrákos-Mörbisch gyalogos-kerékpáros határátkelő bevezető útja mellett található, Sopron felől érkezve mindjárt a kanyarban, balra.

A neve ikonikus, hiszen innen nem messze található a Mithras-szentély, amely a Fertő part egyik legősibb, római korból származó emléke.

Nem csak kerékpáros turistáknak ideális pihenőhely, autóval érkezőknek is, hiszen hatalmas parkolója van, ami az egyutcás Fertőrákoson komolyan értékelendő. Mindemellett egy nagyon helyre kis gyermekjátszótér áll a parkoló mellett, ahonnan különben ráláthatunk a Fertőre. Ez kivételesnek mondható, hiszen Fertőrákoson talán csak még egy pont van, ahonnan ilyen a panoráma: az étteremmel szemközti Fertőrákosi Kőfejtő tanösvényéről.

Az étterem klasszikus sörpados fedett teraszán kétszázan is elférnek, az épületben pedig nagyjából nyolcvanan, ezért gyakori, hogy családi és egyéb társasági eseményeket tartanak itt.

Ami az ételeket illeti: főleg hagyományos magyar, illetve tájjellegű ételeket szolgálnak fel, kiegészítve ezeket a mindig aktuális időszak szezonális ajánlataival.