• nagy-bertold

2020.05.19.

Nagy Bertold fotója a Magyarország 365 galériában

A kormány hivatalos Facebook oldalán osztotta meg a hírt, hogy egy online galériában mostantól megtekinthetők a hazánk értékeit bemutatni hivatott, „Magyarország 365″elnevezésű fotópályázat legkiemelkedőbb alkotásai.

A pályázat célja a hazai értékek megismertetése, ismert vagy ismeretlen tájak, építészetünk, közösségeink bemutatása volt – vagy húszezren küldtek képet a felhívásra.

A legjobbnak ítélt alkotásokból válogatás készült és egy virtuális kiállítást is készítettek, mely most került fel a galériát bemutató weboldalra.

Ezt böngészve bukkantunk rá Nagy Bertold jellemzően festményszerű fotójára a sok amatőr és hivatásos fotográfus által készített kép között, természet és táj kategóriában.

A soproni születésű, a Fertő tájon élő  Nagy Bertold természetfotós általában Sopron környékéről és a Fertő tájról készít fotókat. Egy baglyot ábrázoló felvétellel nyerte el az Év Természetfotója díjat 2018-ban. A különleges technikával készült díjnyertes kép a téli soproni Szárhalmi erdőben készült egy öreg cseresznyefán szundikáló macskabagolyról.

A Magyarország 365 online kiállításba került képéhez sajnos nincs ismertető vagy leírás.

A kép címe: Az öreg tölgy halála

nagy-bertold