Fertő-tó – térképen a teljes bakancslista

A Fertő tó partja természeti és kulturális látnivalók legkülönbözőbb egyvelegét tárja elénk, hogy ez áttekinthetőbb legyen, részletes leírásokkal térképre tettük a Fertő magyar oldalának legszebb látnivalóit.

Néhány fontosabb tudnivaló:

A Fertő-tó mintegy 20 ezer éves, Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize és Európa legnyugatabbra fekvő sztyepptava és szikterülete. Nagyobb része Ausztriához, egyharmada Magyarországhoz tartozik. A Fertő-táj és ennek részeként maga a tó is az UNESCO világörökség része.

Látnivalók: A magyar oldal a természeti és kulturális látnivalók legkülönbözőbb egyvelegét tárja elénk, hogy mást ne említsünk, mint a fertőrákosi kőfejtőt és barlangszínházat vagy a nagycenki Széchenyi- vagy a fertődi Esterházy-kastélyt.

Falvak: A Fertő-tájon elbüvőlő kistelepülések találhatók, tele szállás-és gasztrohelyekkel, mindegyikben van látnivaló és élmény bőven. Kiépített kerékpáros útvonal vezet végig a tájon, ennek magyar szakasza 38 km.

Térképünket folyamatosan frissítjük, a tartalmakat új fotókkal aktualizáljuk, és új helyeket is keresünk. Az ikonokra kattintva, vagy a szélső fület kinyitva a helyekről sok fotóval színezett részletes leírások érhetők el.