Szomszédolások

autopalya-matrica-ausztria

Osztrák autópályamatrica-infók 2020

Ausztriai városlátogatás, síelés esetére jól jöhet néhány alapinformáció az osztrák autópályák 2020-ra vonatkozó díjairól és egyéb tudnivalókról.
2019-12-02/by ÉlményNektek
rathaus-becs-advent

Ránk köszönt advent, irány Bécs

Idén húsz adventi vásári helyszínen, több mint ezer standnál lehet nézegetni, kóstolgatni, pénzt költeni, karácsonyi illatot szippantani. És sokan lesznek.
2019-11-27/by ÉlményNektek
szentgyorgyvolgy-reformatus-templom

Az őrségi bárányfelhős kék templom

Főképp az ország észak-keleti csücskében találunk festett fakazettás mennyezetű templomokat. Talán ezért is nagyon egyedi az Őrség egyik legkülönösebb hangulatú temploma, melyhez hasonló templombelsőt a környéken nem láthatunk. 
2019-10-25/by ÉlményNektek
irott-ko-kilato

Vasfüggönybe zárt kultúrkincsek nyomában

Végig megyünk a teljes magyar-osztrák határszakaszon, hogy ismert és kevésbé ismert kultúrkincseket keressünk fel. Az egykori Vasfüggöny nyomvonalán, a zöld sávban ma kiváló kirándulóhelyek vannak.
2019-10-18/by ÉlményNektek
becs-metroallomas

Sorra felújítják Bécsben a metróállomások toalettjeit

A mosdók használati díja 50 cent, cserébe 6 és 23 óra között folyamatosan takarítják. Éjjel nappal nyitva lesznek, van mozgássérült wc és pelenkázó is. A Stephansplatzon már meg is nyitották.
2019-10-09/by ÉlményNektek
szepmuvesztei-muzeum-becs

A németújvári vár lovagtermét évszázadokig díszítette egy eredeti Bruegel festmény

Id. Pieter Bruegel halálának 450. évfordulójáról emlékezik meg ezekben a napokban a világ. A 16. századi humanista főúrnak, Batthyány Boldizsárnak is volt egy festménye a flamand festőzsenitől.
2019-09-15/by ÉlményNektek

Látnivalók

szechenyi-kastely-nagycenk

TOP-helyek

Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!