• naturpark-raab

Natúrpark Raab

A három országon átívelő Raab–Őrség– Goričko Natúrpark Burgenland legdélebbi szegletében, az osztrák-magyar-szlovén hármashatárnál található, az Őrség és a Vend-vidék szlovén-osztrák-magyar határmenti területeit foglalja magába. Európában ez az egyetlen három országon is átnyúló natúrpark.

A közel 15 ezer hektáron húzódó natúrparkot 1998-ban hozták létre és ezek a burgenlandi települések alkotják:   Deutsch Kaltenbrunn, Eisenberg, Eltendorf, Heiligenkreuz im Lafnitztal, Königsdorf, Minihof Liebau, Loipersdorf, Mühlgraben, Neuhaus am Klausenbach, Rudersdorf, St. Martin a.d. Raab, Weichselbaum, Jennersdorf.

A természet szinte érintetlen a natúrpark területén, mivel évszázadokon keresztül távol esett minden nagy iparterülettől. A színes szántóföldekkel, rétekkel, erdőkkel, gyümölcsösökkel és szőlőskertekkel, valamint a Rába és a Lapincs folyó kanyarulataival tarkított tájkép gyönyörű és változatos.

A határrégió legjellemzőbb sajátossága a sokoldalúság – a természet, a tájformák, a nyelvek és kultúrák, a tájjellegű ételek és italok sokszínűsége.

Fotók: natúrpark közösségi oldala
  • Tourismusverband Jennersdorf

    Kirchenstraße 4, 8380 Jennersdorf,

  • +43 3329 4868

Friss információk

Térkép