• Podersdorf am See

    podersdorf-am-see
2020.04.03.

Burgenlandban már a Fertő tóhoz sem lehet kimenni

Burgenlandban mostantól megtiltják a Fertő tavi nyilvános létesítményekbe való belépést, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy tilos kimenni sétálni, levegőzni vagy sportolni a tópartra, a mólókra, stégekre és a kikötőkbe. A tiltás egyelőre április 13-ig van érvényben – írja az ORF.

A koronavírus megfékezése érdekében Burgenlandban már hetekkel ezelőtt bezárták a turisztikai látványosságokat, a szervezők lemondták az összes fesztivált, koncertet és kulturális eseményt.

Lemondták a Burgenlandi Kultúrnyár programjait is, mert a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzet lehetetlenné tette az előkészületeket. Idén nem lesz előadás a fertőmeggyesi (Mörbisch) víziszínpadon és a szentmargitbányai (St. Margareth) kőfejtőben, illetve nem tartották meg a tavaszi és nem tartják meg a nyári Liszt-fesztivált Doborjánban (Raiding).

A Fertő tóra való kijárás szigorú tiltását a húsvéti ünnepekre és szünetre való tekintettel hozták meg, mert minimálisra akarják csökkenteni az emberi érintkezés lehetőségét. A tilalmat a burgenlandi rendőrség ellenőrzi és kemény  3600 eurós büntetést is kiszabhat a szabályszegőkre.