• kittenberger-elmenypark-also-ausztria

Kittenberger Élménykert

Hobbikertészeknek szinte kötelező látni és bejárni, a szép és különleges növények iránt érdeklődőknek és a kisgyermekes családoknak pedig kiváló program az Alsó-Ausztriában található Kittenberger Élménykert (Erlebnisgärten).

Fürdőtavak, japánkertek, zöldségeskertek, minimál- és fűszerkertek, nyárikert-télikert, gyógykert-wellnesskert, családi kert-kéjkert, rózsakert-japánkert, vízikert-sziklakert, veteményeskert-állatkert, kertészeti áruda – itt tényleg minden van, több mint 50 tematikus kert, isten tudja hány hektáron.

Igaz, az alsó-ausztriai szőlődombok ölelésében fekvő Schiltern település viszonylag messze van, de érdemes odáig elmenni.

kittenberger-elmenypark-also-ausztria

Hobbikertet a Kittenberger család hozta létre és műveli a szőlőskertek között egy dombos vidéken. Ma már Ausztria egyik leglátványosabb kertje ez, amit méltán hívnak élmény- vagy akár kalandkertnek, annyi minden szórakoztató elemet építettek be a területre. Mindenféle figurák, szobrok díszítik a kertet, de számos állatot is tartanak a farmon, alpakák, kenguruk, pónik és törpe kecskék is élnek itt. A kertben kényelmesen lehet elidőzni, padok, nyugágyak csábítják nézelődésre a növények szerelmeseit. Van kis kilátó, patak, lehet raftingolni, csúszdázni (fürödni nem), vagy a vízesés melletti napozóteraszon elütni az időt.

A kert elsősorban a kertészet szeretetét kívánja átadni, így vannak tanácsadók és bolti áruda is.

A Kittenberger Élménykert (Erlebnisgärten) főútjai akadálymentesítettek, pórázon jó magaviseletű kutyák is bevihetők. A látogatás belépődíjas, általában 10 és 18 óra között áll nyitva.

Hol találom?

A Kittenberger Élménykert Schiltern településen Soprontól vagy a Fertő-parttól nagyjából 2 óra autóútra van, autópályán.