• Fertőd

    esterhazy-kastely-fertod
2019.12.29. / frissítve 202.05.23.

Duplájára emelkedtek a fertődi kastély családi jegyárai

Meglepő mértékben drágultak a fertődi Esterházy-kastély belépőjegy árai 2020. január elsejétől. Némileg változott a konstrukció a családi jegyek esetében, a Fertődre megváltott jegy azonban érvényes belépő a nagycenki Széchenyi-kastélyba is.

A korábbi 2000 forint helyett, 2020. január elsejétől 3500 forintot kell fizetni egy felnőtt belépőért a fertődi Esterházy-kastély látogatásakor.

Jócskán emelkedett a kedvezményes jegy ára is, a diákok és a nyugdíjasok a korábbi 1000 forint helyett, 1750 forintért vehetnek részt a nagyjából 50 perces kastélyvezetésen, amely Az Esterházyak mesélő kincsei című kiállítást, a Nyári ebédlő, a Sala Terrena, a Haydn-terem, az Apolló terem, a Lakk-kabinet és a Kápolna megtekintését jelenti.

esterhazy-kastely-fertod

Az igazi meglepetés azonban a családi jegyek árának emelkedése.

Januártól duplájára emelkedett a fenti tematikájú kastélylátogatás ára a családok számára. Míg korábban ez a jegy „két felnőtt és gyermekek” esetére vonatkozott, most újdonságként kombinálni lehet a két felnőtt és a gyermek száma alapján érvényes családi jegyet. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy kétszer olyan mélyre kell a zsebünkbe nyúlni.

Januártól a két felnőtt egy gyermek (családi jegy I.) ára 8000 forint, a korábbi 4000 helyett. Amennyiben két felnőtt kettő vagy több 18 év alatti gyermekkel (családi jegy II.) szeretne a kastélyba látogatni, azért 8500 forintot kérnek.

Ezzel a megváltott jeggyel viszont érvényes belépőt kapunk Nagycenkre is, amennyiben 90 napon belül a Széchenyi Emlékmúzeumot keressük fel.

(A nagycenki kastélylátogatás ára e pillanatban: teljes árú: 1400, diák-nyugdíjas: 700, családi: 2500 forint)

A fertődi Esterházy-kastély másik túrája, a BAROKK SZÍNHÁZTÖRTÉNETI TÚRA ára is emelkedett, egységesen 500 forinttal.

Pietro Travaglia életével és munkásságával és a Marionettszínház épületével történő ismerkedés esetében egy felnőtt jegyért 1500, a diák vagy nyugdíjas jegyért pedig 1000 forintot kell fizetni.

Amennyiben a Víztoronyban egy körpanorámás virtuális sétát is tennénk a 18. századi Eszterházán, erre még számoljunk rá egységesen személyenként 500 forintot.

Az Esterházy-kastély parkjában vezetett séták árai pedig a következők: