• schönbrunn-kastely-becs

Online sétálni a Schönbrunni kastélyban mindenkor élmény

Amíg a koronavírus miatt zárva kellett tartaniuk, a múzeumok világszerte virtuális túrákkal igyekeztek fenntartani az érdeklődést gyűjteményeik iránt. Számunkra pedig, akik a kijárási korlátozás ideje alatt a négy fal közé szorultunk, felértékelődött a kultúra és vele az online múzeumi séták. Ám még a négy fal közötti bezártságban is nyilvánvaló volt, hogy csak az igazán színvonalas és minőségi virtuális túrákkal érdemes tölteni az időt. 

A Schönbrunni kastélyban tett online séta ilyen, tartalmas és pazar látványt kínál, ha ügyesen mozgatjuk az egeret.

A látnivaló olyannyira élvezetes, hogy nyugodtan eltehetjük posztpandémiás időkre is, ezt a virtuális túrát ugyanis bármikor, békeidős hétköznapokban is élmény megtenni.

schönbrunn-artsandculture
schönbrunn-artsandculture

A séta tényleg séta. Nyíl mutatja az utat és így haladhatunk a termeken át. Minden apró részletet szemügyre vehetünk a kastélyban, a Habsburgok egykori nyári rezidenciájában, ahol Ferenc József császár és Erzsébet királyné, Sisi is a napjait töltötte.

Virtuális sétát tehetünk a kastély 1441 szobájából a császári család igen impozáns szalonjaiban, lakosztályaiban és reggelizőjében, sőt még Sisi lakószobájában is „forgathatjuk a kamerát”, hogy az apróbb részleteket is lássuk a képernyőnkön.

schönbrunn-artsandculture

A Google Arts & Culture oldalon bejárható túra Ferenc József császár és Sisi családi étkezőszobájában kezdődik, ezután a reggelizőkabinet következik, majd beléphetünk a neorokokó stílusban berendezett Sárga szalonba, végül a díszes Tükörterembe.

schönbrunn-artsandculture

A séta Google Arts & Culture oldaláról indítható, képkivágásaink is innen valók.

(Címlap fotó Élmény Nektek archív)