2020.09.16.

Programok a Kulturális Örökség Napjain

A Kulturális Örökség Napjai több mint 30 éve az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe.

Az országos rendezvény az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet ötven országban rendeznek meg évről évre. Bár a koronavírus miatt sok minden eltér a megszokottól, azért az idén is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek.

A meghirdetett programok alapján a fertődi Esterházy kastély parkjaiba és két soproni múzeumba lesz érdemes bejelentkezni, Sopronkövesden pedig színes program várja az érdeklődőket.

Esterházy-kastély, Fertőd

2020.09.19 – 20. szombat és vasárnap,  

10 óra  – Eszterháza parkjai, kertjei

15 óra  –  A parkrózsák varázslata

Részvétel regisztrációhoz kötött: info@eszterhaza.hu, szeptember 18, 12 óráig. A programot csak jó idő esetén tartják meg.

Információ a weboldalukon.

Sopronkövesd

2020.09.18 – 19 -20 péntek, szombat, vasárnap

Sopronkövesden színes háromnapos eseménysor várja a látogatókat. Lesz Bródy János koncert pénteken este, szombat este pedig fellép a Csík zenekar. Lesz termelői piac, könyvkötő workshop, látványfaragás, kelta tábor és kelta eszem-iszom, bábszínház, és különféle koncertek.

A részletes program itt érhető el.

2020.09.19 – szombat, vezetések időpontja: 11 és 15 órai kezdettel

A Soproni Múzeumban két helyszínen különleges tárlatvezetésekkel várják az érdeklődőket, létszám azonban korlátozott.

A kulturális örökségnapok keretében dr. Szemán Attila főmuzeológus ingyenes szakvezetésére invitálják a látogatókat a Központi Bányászati Múzeumba, az országos rendezvény hagyományainak megfelelően az épület történetébe is bepillantást engedve. Az egykori Esterházy-palota függőkertjében a megújult filagória megtekintése is a program része.

Facebook esemény

A járványhelyzetre való tekintettel a tárlatvezetésen maximum 10 főt tudnak fogadni, a regisztrációs kártyák szeptember 15-től programkezdésig a Központi Bányászati Múzeum portáján (Sopron, Templom u. 2.), a múzeum nyitvatartási idejében vehetőek át a készlet erejéig. Maszk használata kötelező.

2020.09.20 – vasárnap, vezetések időpontja: 10 és 15 órai kezdettel.

Hamarosan megkezdődnek a soproni Múzeumnegyed kivitelezési munkálatai. A kulturális örökségnapokon megnyitják a nagyközönség előtt a jövendőbeli központi fogadóépületet, a Tábornok-házat, ahol Nemes András művészettörténész tart ingyenes tárlatvezetést.

Facebook esemény

A járványhelyzetre való tekintettel a tárlatvezetésen maximum 10 főt tudnak fogadni, a regisztrációs kártyák szeptember 15-től programkezdésig a Storno-ház (Sopron, Fő tér 8.) portáján a múzeum nyitvatartási idejében vehetőek át a készlet erejéig.
Maszk használata kötelező.

(Kiemelt kép: oroksegnapok.gov.hu)