• burgenland-ruszt-advent

2020.10.14.

Sorra törlik a karácsonyi vásárokat Burgenlandban

A karácsonyi vásárok hagyományosan november közepén nyílnak Burgenlandban is, ahol nagyon hangulatos az adventi időszak. A tartomány karácsonyi vásárai különösen értékesek azok szemében, akik nem a nagyvárosi forgatagot, hanem a kisebb helyeket, esetleg történelmi helyszíneket, várakat kedvelik és elmélyültebb ünnepi hangulatra vágynak. 

Hát az idén az advent is másképp lesz, még akkor is, ha véletlenül megnyílna a határ a turizmus előtt. A koronavírus valószínűleg a karácsonyunkat is felülírja.

Amit eddig tudni lehet: az egyik, a nyugat-magyarországi régióból is leglátogatottabb program, a Ruszti Adventi Vásár már biztosan elmarad. Szintén törölték a nagymartoni (Mattersburg), a féltoronyi (Halbturn) és a városszalónaki (Stadtschlaining) vásárokat is. Amire esetleg van remény, az a tartományi főváros, a kismartoni (Eisenstadt) sétálóutcájában és a savanyúkúti (Bad Sauerbrunn) Karácsonyi Falujában megrendezendő vásárok – tette közzé az orf magyar nyelvű oldala.

A karácsonyi vásárokon kötelező lesz a maszkviselés és az egymástól való távolság betartása. Minden vásár szervezőjének ki kell neveznie egy Covid-19-megbízottat, akit a higiéniai és megelőző koncepció kidolgozásával bíznak meg. Mindemellett a karácsonyi vásárokat csak annyi személy látogathatja, hogy a távolságtartás biztosított legyen és az árusok házait is nagyobb távolságra helyezik el idén egymástól.