• kranitz-roland-foto

Tud-e nyerni az ágfalvi fotós imádkozó kis ürgéje?

Ha igen, akkor ez lesz a világ leviccesebb fotója az évben. Még soha nem volt ennyi humoros fotó a Comedy Wildlife Photography Awards pályázatán, melyet egyébként 2017-ben magyar fotográfus nyert meg és hatodik alkalommal rendeznek.

Most a Sopron melletti Ágfalván élő természetfotósnak, Kránitz Rolandnak vannak jó esélyei, ugyanis a világ minden tájáról beküldött sok ezer kép közül az övét is kiválasztották: bekerült a 44 legjobb, azaz leghumorosabb fotó közé.

A Comedy Wildlife Photography Awards-ot egyrészt természetvédelmi, másrészt szórakoztató céllal hozták létre. Ahogy az emberek, úgy időnként az állatok is képesek kisebb-nagyobb hibákat véteni, vagy emberszemmel humorossá váló dolgokat elkövetni, ezek megmutatásával pedig közelebb kerülhetünk hozzájuk. A megfelelő vicces pillanat megörökítése fotós szempontból nyilván nehéz feladat, hiszen vagy egy fatális véletlen során elkapott szerencsés pillanat vagy pedig kitartás és tehetség kell hozzá.

A legviccesebb természetfotók pályázaton az egyetlen hivatalosan magyar induló fotós Kránitz Roland volt, aki egy igen mókás – „imára kulcsolt kezű” – ürgés fotóval került a fináléba. Ezzel:

kranitz-roland-foto

A kép címe: O Sole Mio.

Kránitz Roland különben a Soproni Fotóklub tagja.

Sárváron született, egy ideig Sopronban, évek óta pedig már a város melletti Ágfalván él. 2007 óta fotózik igazán komolyan, főbb témáit a természetből meríti. Képei Canon tükörreflexes digitális gépekkel készülnek, kilenc önálló kiállítása volt az elmúlt években.

Ezen a pályázaton idén nevezett először, de már számos díjjal büszkélkedhet. Például a két nagy szervezet, a FIAP-nak (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) és a PSA (Amerikai Fotós Szövetség) a természetfotó kategóriájában szerzett már aranyérmet.

Érdemes követni a közösségi oldalát, sok nagyon szép és érdekes képet találunk rajta, mint például a kamerába kukucskáló kíváncsi kis ürgéket.

Hogy tud-e nyerni Kránitz Roland kis ürgéje, majd október 22-én derül ki, ekkor lesz ugyanis a fotópályázat eredményhirdetése.

kranitz-roland-foto

Kránitz Roland / facebook

kranitz-roland-foto

A fináléba bekerült többi fotót ezen az oldalon lehet megnézni.

(Fotók: Kránitz Roland közösségi oldala)