• Schwechat

2020.06.16.

Újra repülhetünk Bécsből

A nyugati határszélen lakók számára egyszerűbb Bécsből vagy Pozsonyból repülni, Budapest messze van és odáig elbumlizni is macerásabb.

Ezért is jó hír, hogy június 15-től újra indít járatokat az Austrian Airlines a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtérről. Az osztrák légitársaság a koronavírus-járvány miatti csaknem 90 napos szünet után ekkor tudta elindítani első gépét, amely Münchenbe tartott.

A Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtérről már számos helyre repülhetünk, figyelni kell a járatindulásokat a viennaairport.com/hu/ oldalon. Amit viszont már mostantól lehet tudni: hogy

a nagyon olcsó repjegyeknek végleg befellegzett. 40 Euro alatt nem tudunk majd repjegyhez jutni, ugyanis az ár a jövőben tartalmazni fogja a törvényben meghatározott járulékokat, adókat és illetékeket is.

Az Austrian Airlines légitársaság júniusban kapacitásának mindössze 5 százalékát használja csak ki. Több mint 30 célállomásra lehet velük eljutni, elsősorban azokra a helyekre, ahova korábban naponta több járat is indult. Azonban egyelőre csak heti egy-három alkalommal közlekedik majd repülőgép ezekre a célállomásokra.

Fokozatosan emelik a járatszámot, júliusban már járataik legalább 20-30 százalékát elindítják, és az év végéig pedig – a remények szerint – szeretnék elérni az 50 százalékot.

Lassan tengerentúli repülésekről is álmodozhatunk bécsi indulással: ugyanis ezeket július elsején indítják.

Az első járat New Yorkba megy, de Washingtonba, Chicagóba, Bangkokba is heti három alkalommal indítanak majd gépet.

Annak ellenére, hogy Ausztria június 15. napjától enyhített a szájmaszk viselés szabályain, a Bécs-Schwechati nemzetközi repülőtéren és a repülőgépeken fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben, az utazás idején a legtöbb esetben kötelező a szájmaszk viselése a hat évesnél idősebbeknek. A repülőtéri autóbuszokon is csak meghatározott számú utas utazhat, és kötelező a legalább egy méter távolság betartása, valamint a szájmaszk viselése a reptéren.

Ami a szájmaszk viseletére vonatkozó osztrák szabályokat illeti: június 15-től csak a tömegközlekedési eszközökön, az egészségügyi intézményekben és a gyógyszertárakban kötelező a viseletet, valamint olyan szolgáltatások igénybe vételekor, ahol nincs lehetőség az egyméteres távolság betartására, mint például a fodrászatokban.

Forrás: turizmus.com, Foto: ÉlményNektek archív