2019.06.23.

Egy tizenéves virtuóz zongorista, aki meglehet, Liszt Ferenc szépunokája

Virtuóz módon játszik Haydnt, Mozartot, de Whiz Khalifa és Ed Sheeran feldolgozásokat is. Csodagyerekként imádja az idősebb korosztály, de ami igazán meglepő, rajonganak érte a tizenévesek is. Az ő szemükben legalább annyira YouTube-sztár vagy influenszer, mint amennyire zenész.

Ő Michael Andreas Häringer, aki vélhetően Liszt Ferenc szépunokája.

A „csodakamasz” fiatalember 2001-ben német szülőktől született Barcelonában, hétévesen adta első nyilvános koncertjét, nyolc évesen (egyben az intézmény legfiatalabb hallgatójaként) felvették a barcelonai konzervatóriumba, a Conservatori Municipal de Músicába. Amikor édesapja meghalt, egy évre abbahagyta a muzsikálást, de úgy tűnik, ezután sztárként tért vissza. Karrierje egyik mérföldköve volt, amikor a luzerni Grosser Saalban Mozart XII. zongoraversenyét játszotta.

Zeneszerző is, egyaránt alkot klasszikus zeneműveket, valamint film- és elektronikus zenét. És megnyerte az America’s Got Talent spanyol verzióját.

Michael Andreas Häringer Liszt Ferenc leszármazottja, írta meg a fidelio.hu.

Liszt Ferencnek volt ugyanis egy női tanítványa, Sophie Menter (1846-1918), aki rajongásig szerelmes volt a mesterbe. A Lisztnél több mint harminc évvel fiatalabb Sophie Mentert egyenesen a magyar virtuóz reinkarnációjának nevezték Párizsban, tehetségét mutatja, hogy a szentpétervári konzervatórium tanári állását is elnyerte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Where I come from ❤️?

Musician - Pianist/Composer (@michaelandreasmusic) által megosztott bejegyzés,

Ugyan a monográfiák erről nem tesznek említést, kettejük találkozásából gyermek született, az ő leszármazottjának, Liszt „szépunokájának”, (az ükunoka gyermekének) mondja magát Michael Andreas.

Akárhogy is van, virtuóz. Tizenhárom éves korában így játszotta a II. Magyar Rapszódiát.