• golyakamera-ostffyasszonyfa 

2021.04.24. – Frissítve 2021.06.22.

Így gyarapodik a gólyacsalád – egy új kamerán figyelhetjük őket Ostffyasszonyfán

Új gólyakamerával örvendeztetett meg bennünket az Időkép a Nyugat-Dunántúlon. 

A Fertő-tájon a fertőhomoki gólyafészket is mindig nagy figyelem kíséri ebben a régióban, ezért is jó hír, hogy 2021. április eleje óta van egy új is: a Vas megyei Ostffyasszonyfa településen elhelyezett gólyafészek-figyelő webkamera. A gólyapár érkezésétől kezdve egészen a fészekrendezésig és a tojásrakásig lehetett itt nyomon követni az életüket, míg pár hét múlva már a gyereknevelés kezdeti nehézségeinek is tanui lehettünk.

A település és környéke kiváló hely a gólyáknak, a Rába völgyében, a Lánka-patak mellett, a Cser északnyugati pereménél fekszik. Az itteni lapályos ártéren leginkább rétek, legelők és szántóföldek találhatók, míg a Rábát sűrű erdősáv és árvízvédelmi töltések kísérik.

Valamikor volt egy régi vár is ezen a területen, melyet vélhetően Kígyókő-várnak hívtak. Különben Ostffyasszonyfa a Kemenes-vidék történelmi emlékekben egyik leggazdagabb települése.

Az április végén felvett képeken éppen a fészekrakás és 4 tojás volt látható az új fészekben.

golyakamera-ostffyasszonyfa 
golyakamera-ostffyasszonyfa 

Időkép – 2021.04.24.

Szabó Bea meterológus azt írta az Időkép weboldalán, (itt nézhetők élőben a gólyák) hogy az első fióka érkezése május 12-13-a környékén várható. Testvérei pedig pár nappal később láthatják meg a napvilágot. Meg is érkezett az első, de sajnos csak egyetlen, ugyanis a többi tojásból nem keltek ki kisgólyák.

  2021.05.19-én

  2021.05.25-én

  2021.06.03-án

  2021.06.22-én