• lover-alpin-park-sopron

Lőver Alpin Park – erdei sport- és szabadidőpark Sopronban

A Lőver Alpin Park egy gyermekeknek készült izgalmas erdei játszótér, szabadidő- és élménypark a soproni parkerdő szélén, a Lőverekben.

Az élményparkot egy egykori kőbánya helyén hozták létre 2020 nyarán, a Hotel Lövér szomszédságában, a Várisi úti buszforduló mellett.

Az Alpin-park több mint hatezer négyzetméteres területének egy részén fakéreg burkolatú sétányt alakítottak ki, ennek mentén különböző fa alapanyagú egyensúlyozó és mozgásfejlesztő játékok kaptak helyet, ahol gerendákon, kötélpályákon, lépőköveken kell haladni. Van mászófal, hinták, csúszdák, homokozó és egy ügyességi pálya is. A Mini-Bike bringapark egy kacsakaringós földpálya, kisebb-nagyobb mélyedésekkel és dombokkal, közötte pedig fából készült ügyességi elemeket, hullámos rámpákat helyeztek el.

Az aszfaltburkolatú Kresz-pálya kis kerékpárosoknak készült, arra tanít, hogyan kell a közúti forgalomban közlekedni. A növénytelepítés során több mint száz lombos fát, négyszáz cserjét telepítettek és több mint 2200 négyzetméter területet füvesítettek.

Ingyenesen látogatható.