• loverek-kincsei-tanosveny-sopron

Lőverek kincsei tanösvény – sétaút

Lőverek kincsei sétaút valójában egy helytörténeti tanösvény a Soproni Parkerdőben kialakított útvonalon, amely a Lövér Hotel buszfordulótól a Prinz-pihenőig (Lőver Uszoda), a Ciklámen tanösvény egy könnyű szakaszán vezet. A tanösvény a soproni Lőverek izgalmas történetét, fő látnivalóit, érdekességeit mutatja be információs táblák segítségével.

A séta során megtudhatjuk, honnan ered a Lőverek szó, és betekinthetünk a Lőverek századfordulós életének élénk mindennapjaiba. Milyenek voltak a híres lőverházak, gyönyörű villák, vagy éppen milyen régi mesterségeket űztek errefelé – ezekre mind választ kaphatunk. A táblák tehát felidézik a múltat, a Lőverek sportolási és szórakozási lehetőségeit, mint amilyen a Lőverekben egykor megrendezett autóverseny is volt.

A Lőverek kincsei tanösvény könnyű sétaút 2,5 km hosszan, 11 táblával, és minden évszakban jól járható tömörített, murvás úton vezet.

Hol találom?

A Hotel Löver szálloda és a Szívszanatórium között indul az ösvény, a Hotel Szieszta mögött haladva, a Prinz-pihenő környékén, az uszoda előtt lép ki az erdőből.