• hegyko-termalfurdo

Hegykői termálfürdő

A hegykői termálfürdő a Fertő-táj külföldi vendégek által is leglátogatottabb fürdőhelye. Szlogenje is pontosan jellemzi: nagy hatású kis termál fürdő. A hegykői kutakból az ország egyik legmagasabb ásványianyag tartalmú gyógyvíze tör fel.  

A termálfürdő 6 hektáros területen helyezkedik el a Fertő-táj egyik fontos településén: Hegykő szívében (Soprontól 20 km távolságra), kempinggel, jó minőségű szálláshelyekkel. Több mint ezer négyzetméter vízfelület áll rendelkezésre, gyógyvízének elsődleges hatása a gyulladáscsökkentés, így javarészt mozgásszervi, bőrgyógyászati, nőgyógyászati és urológiai gyulladások kezelésére ajánlják, de alkalmazzák mozgásszervi, ortopéd, traumatológiai műtétek utókezelésére.

A SÁ-RA termál egész évben nyitva, 6 kültéri és 2 beltéri medence, köztük termálvizes, gyógyvizes, úszó- és pancsoló, valamint pihenésre és játékra alkalmas medence várja az ide látogatókat. Itt a kikapcsolódni vágyó családok, a pihenni vágyó párok és még a gyógyulni vágyók is megtalálják a számukra leginkább alkalmas wellness- vagy gyógymedencét. A fürdőzés mellett különböző gyógyászati kezelések, köztük OEP által támogatott kezelések és szakorvosi rendelések is igénybe vehetők.

Hol találom?

Budapest-Győr irányából az M85-ös gyorsforgalmi útról kell letérni az úgynevezett Balfi útra, amely Fertődtől Sopronig vezet – kis falvakon át – a Fertő parton. A Fertő-tájon átvezető kerékpárút sem kerüli ki, az egyik legfontosabb pihenőhely a tavat megkerülő bicikliút magyar oldalán. Lentebb a Fertő-táj összes látnivalóját összegyűjtöttük, melyben bizonyára találni olyan látnivalókat, melyek színesítik a hegykői időtöltést.

Ezen az oldalon pedig térképen kereshet.