• mörbisch-fertomeggyes-strand

Mörbisch (Fertőmeggyes) strand

Fertőmeggyes strandja (Seebad Mörbisch am See) a Sopronhoz legközelebb eső strand a Fertő osztrák oldalán. Sopronból kerékpárral Fertőrákoson át, innen egy 8 km-es távon, autóforgalom elől elzárt kerékpárúton tudunk átjutni. Fertőmeggyesről pedig a Seestrasse vezet ki a tóra és az ott lévő strandra. 

mörbisch-fertomeggyes-strand
mörbisch-fertomeggyes-strand

A strand előtt nem csak kerékpárttárolót, hanem hatalmas autóparkolót is találunk.

mörbisch-fertomeggyes-strand

Mörbisch am See az első település a Fertő-tó nyugati, osztrák oldalán, Fertőrákostól északra. A jellegzetes burgenlandi kis faluból két oldalt nádassal övezett úton, a Seetrasse-n jutunk le a tóhoz. A forgalom nagy, hiszen itt helyezkedik el két hajókikötő is, ahonnan fél óránként indulnak-érkeznek kompok a tó több kikötőjébe, többek közt a szemközti Illmicbe (Illmitz) is. A kompok kerékpárt is szállítanak. Másrészt itt vannak a vitorláskikötők, szörfiskolák, kemping és minden olyan létesítmény, amely tópartra illik. Illetve itt áll a mörbisch-i víziszínpad is, melynek kulisszáiba mind a strandról, mind pedig a kikötőbe tartó kompról beláthatunk.

ferto-tó-hajoutak-morbisch
mörbisch-fertomeggyes-strand

A fertőmeggyesi strandon napenergiával fűtött családi élménymedence van, csúszdával és vadvízi áramcsatornával. Van egy babamedence is, és egy kis vízijátszótér, homokozó és rengeteg kicsiknek való játszólehetőség.

Ami a Fertő tóban való fürdőzést és úszásélményt illeti, a fertőmeggyesi strandot a tó egyik legjobb helyének tartják, ugyanis itt a vízmélység a természetes áramlás miatt viszonylag mély, 1,7 m körüli. Ez a különleges kikapcsolódási hely kissé távolabb található a nyüzsgéstől, és csak a hídon keresztül közelíthető meg, a nádas mélyén megbújó sziget részen. A hídról szépen szemügyre lehet venni az aktuális évi díszletet, ugyanis a mörbisch-i nyári fesztivál színpada is itt áll. Napernyőket, pihenőágyakat bérelni lehet.

A felnőtt napijegy 6 euro (délutáni belépő 14 órától 4,50 euro), a gyermek 6-14 éves kor között 3,50 euro, délután 3 euro. Napágyat, kabint, minigolf és asztalitenisz lehetőséget 3-6 euro körül lehet bérelni. (2022-ben)