• Fertőrákosi öböl

    ferto-to-strand-vizitelep

Frissítve: 2022.07.12.

Fertő tavi strand és vizitelep

A Fertőrákosról megközelíthető Fertő tavi vízitelep a Fertő tó egyetlen magyarországi területen elhelyezkedő strandja volt. Jelenleg – 2022-ben is – határozatlan ideig ZÁRVA van.  

Miután a területen építkezés zajlik, melyet ráadásul 2022. júniusában forráshiány miatt felfüggesztettek, a magyar-osztrák közös Fertő tó magyar oldalán strandolási lehetőség nincs. És nem is tudni, mikor lesz.

2022-ben a fertőrákosi öbölből, így a Fertő-tó magyar oldaláról sétahajózni sem lehetséges, mivel a fertőrákosi öbölben zajló építési munkálatok érintik a korábbi hajókikötőt is.

Kapcsolódó tartalmak:

A Fertőrákosról megközelíthető Fertő Part környezetének fejlesztése az ország egyik legnagyobbnak mondott turisztikai célú fejlesztése, a munkák 2018-óta zajlanak. A tervek szerint teljesen megújítják a strandot, lesz korszerű vitorlás- és hajókikötő, külső futó-, foci- és strandröplabda pályák, ökocentrum, kemping, apartmanházak, és egy szálloda. A beruházás felfüggesztését követően nem tudni, ezek megvalósulnak-e, és ha igen, akkor mikor.