• sopron-kornyeki-strandok

2021.06.22.

Térképre tettük a Sopron környéki strandokat

Korábban már bemutattuk a Fertő-tó partján található strandokat, most egy kicsit tágítjuk a kört és számba vesszük azokat a helyeket, melyek Sopronból vagy egy Fertő parti szállásról hamar elérhetők. 

Ami a Fertő tavi strandokat illeti, a tó magyarországi oldalán nincs strandolásra lehetőség, miután a fertőrákosi leendő élménykomplexum még csak készül. A tó ausztriai oldalán lévő fürdőhelyeket legkönyebben Sopronból autóval a Fertőrákos-St.Margarethen (Szentmargitbánya) határátkelőnél érhetjük el, vagy kerékpárral a Sopron-Tómalom útvonalon Fertőrákosnál Mörbisch (Fertőmeggyes) felé tartva juthatunk ki az ottani vízpartra vagy hajókikötőbe, ahonnan esetleg egy másik strandra is átkompozhatunk.

Ha a Fertő-táj településeinek valamelyikén szálltunk meg, akkor közelsége miatt érdemes a Fertőd-Pamhagen (Pomogy) határátkelőnél átlépni Ausztriába és Illmitzig autózni vagy kerékpározni, ahol szintén van strand és hajóállomás.

A Fertő tavi strandokról nem is szólunk többet, itt írtunk ezekről:

Megjegyezzük, hogy Balf és Kapuvár fürdőit nem tüntettük fel, mert – bár sok, helyismerettel nem rendelkező weboldal ezeket élménymedencés fürdőhelyként jellemzi, ezek azonban kifejezetten gyógyászati célokat szolgáló helyek, például tilos beugrálni a vízbe vagy gyermekeknek a hangoskodás. Így ezek nem kerültek fel a térképre.

Sopron – Lőver Strand

A soproni Lőverek szép fás részén elhelyezkedő strandon egy élménymedencét, csúszdamedencét és napozófelületet találunk. Mellette áll egy gyönyörű 2021. júniusában átadott új sportuszoda is.

A strand reggel 9 órától este 20.30 óráig van nyitva. A felnőtt belépőjegy 1750 Ft, 16.00 órától 1230, a diák és nyugdíjas jegy ára 1100 forint, 16.00 órától 780 Ft. Ezeket az árakat 2021. augusztus 31-ig szabták meg.

Tómalom fürdő

Tómalom valójában összeépült a várossal, Soprontól 10 km távolságra helyezkedik el, a két kis természetes tó mellett játszótér, büfé, szabadtéri zuhanyzók és öltözőfülkék állnak, és vízi eszközök is, – kajak, vízibicikli, vízicsopper, csónak – kölcsönözhetőek.

Gyermekek számára is biztonságos kerékpárúton is közelíthető meg Sopronból. A strand reggel 8.30-tól este 20.30-ig van nyitva. Családi jegyár 2.300 Ft, a felnőtt 1000 a diák és a nyugdíjas jegy ára pedig 600 Ft.

Hegykő, SÁ-RA termál

A hegykői valójában termálvíz, de nyáron hűs, ásványvízzel feltöltött, feszített víztükrű medencéi vannak: 6 kültéri és 2 beltéri medence, köztük termálvizes, gyógyvizes, úszó- és pancsoló, valamint pihenésre és játékra alkalmas medence. Játszótér, nyugágyak, szauna, és különféle vendéglátó üzletek bőven állnak rendelkezésre.

A fürdő reggel 9 és este 18 óra között van nyitva. A felnőtt napijegy ára 2600, a nyugdíjas 2200, a diák pedig 1900 Ft.

sopron-kornyeki-strandok

Petőházi strand

Petőházi strand

A Fertő parton, Hegykő és Fertőd között helyezkedik el Petőháza. Itt a gyermekeket fűtött gyermekmedence, az úszni vágyókat egy 33 m hosszú úszómedence, a gyógyulni vágyókat pedig bevizsgált gyógyvíz várja. Nyitva minden nap reggel 9 és este 20 óra között. A felnőtt egész napos belépő ára 1600, a diák és nyugdíjas pedig 1200 Ft.

Rengeteg látnivalót gyűjtöttünk össze Sopronban, a Fertő tájon és a szomszédos Ausztria Burgenland tartományában, melyeket érdemes felkeresni abban az esetben, ha mégsincs strandidő. Jó böngészést!