• Ritzing – Récény

    ritzing-furdoto

7 TOP természetes fürdőtó Burgenlandban

7 tippet adunk azoknak, akik nem kedvelik a klóros medencét, viszont annál inkább a természetes vizet, és a kánikulában a tiszta vizű tavak árnyas-fás partjain keresik a felüdülést. A burgenlandi fürdőtavakról általánosságban annyit mondhatunk, igényesek, jól kiépítettek, tiszták és családbarátok, ami a gyermekek számára nyújtott élményelemek gazdagságát jelenti. Mindenhol vannak csúszdák, kis játszóterek és természetesen öltözők, vizesblokkok, büfék, éttermek és különféle sportpályák. Parkolni is viszonylag mindenhol jól lehet. Mindemellett ezek a strandok abszolút megfizethetők és azt már nem is részletezzük, hogy jó eséllyel mindenhol találunk magyarul beszélő alkalmazottakat. 

1. Fertő-tó – Neusiedler See

A sor elejére kívánkozik a legnagyobb és legtöbb strandlehetőséget kínáló Fertő-tó, amelynek burgenlandi oldalán összesen 21 helyen találunk fürdőzési lehetőséget. Ezek között vannak élményelemekkel gazdagított fűtött vizű medencés strandok, rosszabb idő esetére, valamint klasszikus modern strandok, de most kifejezetten a tavi strandokat jeleztük térképünkön. Hajójárattal a tavi beruházás és kikötőépítés miatt 2021-ben Fertőrákosról nem tudunk átjutni a Fertő-tó burgenlandi oldalára. (A hajójáratokról itt írtunk.)

Ezek a strandok: Apetlon, Illmitz, Podersdorf, Breitenbrunn, Jois, Wieden am See, Neusiedl am See, Rust, Mörbisch am See.

ferto-to-breitenbrunn-seebad

Breitenbrunn

2. Rechnitz (Rohonc) fürdőtó

Ez egy a magyar közönség által kedvelt fürdőtó Szombathelytől nagyjából 20 km-re, Kőszegtől alig 15 km-re, az Írottkő Nemzeti Park közepén. A tó helyenként 5-7 méter mély, a víz elég hűs és kristálytiszta. A Günser-hegység forrásai táplálják, a fürdőtó egy 5 hektáros területen erdők és a Rechnitz szőlőhegy mellett fekszik.  Igényes, zöld környezetben strandolhatunk.

rohonc-furdoto

Rohonci fürdőtó

3. Rauchwarter fürdőtó

Körmendről és Szentgotthárdról, az Őrségből érjük el leggyorsabban a Rauchwarter fürdőtavat, amely fürdőzésre, sőt szörfözésre is egyaránt ideális. Kiépítetlen, hosszan elnyúló, sekély  partszakaszán bárhol bejuthatunk a vízbe. Családbarát fürdőhely, játszótérrel, gyermekzónával, minden szükséges kiegészítővel. A tó mellett kiépített kemping is van.

4. Königsdorf (Királyfalva) – fürdőtó

A königsdorfi természetes fürdőtavat melynek kb. 5 hektáros területe van, szintén az Őrségből, Vas megyéből érjük el leggyorsabban. Ez is családbarát tó, számos sportolási lehetőséggel, strandröplabda-pályával, boccia pályával, vászonernyő által árnyékolt szinvonalas játszótérrel, sekély vizű szakasszal a legkisebbek számára, kalózhajóval, vízibicikli bérléssel és úszó szigettel.

5. Ritzing (Récény) fürdőtó

Szinte Sopron szomszédságában van, a soproniak által nagyon kedvelt, kisgyermekes családok számára abszolút ideális fürdőtó. Van egy 100 méter hosszú csúszda,  széles élménycsúszda, úszósziget, stég, szökőkút, ugródeszka, gyermekterület napellenzővel védett homokozóval, játszótér és röplabda pálya. Természetesen hatalmas parkoló, büfé és öltözők, minden, ami kellhet egy kellemes naphoz.

ritzing-furdoto

Ritzing

6. Kobersdorf (Kabold) fürdőtó

Kabold talán ismert az itt található kis vizivár révén. A közel 7 ezer négyzetméteres területen elterülő fürdőtó a Lánzséri-hegyek természetvédelmi területen fekszik, teht nagyon szép környezetben, kerékpárúton is jól megközelíthető, akár Sopronból vagy Vas megyéből. A tó mély, legmélyebb pontja helyenként 4 méter is lehet. Szép füves területek, röplabdapálya, modern strandelemek és a See Lounge étterem jellemzi.

7. Markt St. Martin (Sopronszentmárton) fürdőtó

Sopronból és Kőszegről is gyorsan elérhetjük. Kémiai anyagok hozzáadása nélküli, természetes módon és kvarchomokkal tisztuló érintetlen fürdőtó 1.100 m² fürdőterülettel. Homokos strand, gyerekcsúszda, ugródeszka, vízi padok, hinták, gyermekpatak, függőágyak jellemzik.

Kapcsolódó tartalom

Fertő-tavi strandok Burgenladban