• boszorkany-meseosveny-sopron

Boszorkány meseösvény a soproni erdőben

A Boszorkány Meseösvény a Károly-magaslati parkolótól induló és a Kőhalmy Vadászati Múzeumig és a Károly kilátóig tartó, 8 kis állomásból álló ösvény a Soproni parkerdőben. 

A 900 méteres út során boszorkányos történetek és helyi legendák nyomába eredhetnek a gyerekek. A meseösvény ötletét a helyi Kecske-patak boszorkánylegendája adata, ez alapján álmodta meg a feladatokat egy soproni óvodapedagógus, a kis állomásokat, táblákat pedig az erdőgazdaság készítette.

A meseösvény a forgalomtól elzárt, árnyas, erdei területen kialakított úton halad. Enni-inni a meseösvény végén, a Károly-kilátó előtt található vadászati múzeumnál lehet. Itt van egy kis játszótér és mezitlábas ösvény is.

Hol találom?

Amennyiben autóval szeretnénk feljutni a Károly-magaslatra, a Lőver körúton az uszodánál hajtsunk fel a Récényi útra (tábla jelzi az Erdő Háza útirányt) és a Károly-magaslati parkolónál (Lővér Kalandpark bejárata) tegyük le az autót. Amennyiben a Károly-kilátó felé indulunk, máris meglátjuk az első állomást, a farönkből készített kis kunyhót. Gyalogosan az erdei ösvényeken (Ciklámen-tanösvény) a Károly-kilátót vegyük célba.

Kirándulóhelyek a Soproni Parkerdőben